Znajdź nas na Facebooku

Polityka prywatności

Charter.pl przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników korzystających z jego usług, określonych w ramach domeny www.charter.pl. Gromadzone dane osobowe są wykorzystywane jedynie w sposób wskazany poniżej i nie są przekazywane jakiejkolwiek stronie trzeciej.

Jakie dane zbieramy?

W celu zadania pytania dotyczącego usług świadczonych przez Charter.pl, o których mowa na stronach internetowych www.charter.pl, www.czarterbarek.pl, www.power.charter.pl, www.stcw.pl, www.morzepolnonce.pl, www.tallships.pl, www.ksiegarniamorska.pl, konieczne jest wypełnienie formularza kontaktowego. Użytkownik serwisu internetowego będzie poproszony o podanie imienia i nazwiska, adresu e-mail oraz numeru telefonu kontaktowego, ewentualnie adresu, na który ma być wysłany katalog w formie papierowej.

W ramach sklepu internetowego, prowadzonego pod domeną: www.ksiegarniamorska.pl, celem zawarcia umowy sprzedaży prezentowanego asortymentu, zainteresowany użytkownik będzie poproszony o podanie imienia i nazwiska lub nazwy, adresu zamieszkania lub siedziby i adresu do wysyłki, jeżeli jest inny niż adres zamieszkania lub siedziby, a także – jeśli zostanie zgłoszone zapotrzebowanie na wystawienie faktury VAT – danych do tej faktury.
Dodatkowo, podczas wizyty użytkownika na stronach internetowych Charter.pl są zbierane w sposób automatyczny dane, takie jak adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te są używane do analizy statystycznej zachowań użytkowników w serwisach Charter.pl.
Charter.pl wykorzystuje ciasteczka (cookies), służące identyfikacji użytkowników, którzy odwiedzili jego serwisy. Pliki te nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób wykorzystujemy dane?

Zebrane dane nie będą przekazywane osobom trzecim, ani w inny sposób rozpowszechniane. Podanie danych jest niezbędne do skorzystania z usług Charter.pl, oferowanych w prowadzonych serwisach internetowych.

Dane zbierane w ramach sklepu internetowego Księgarnia morska, służą odpowiedniemu określeniu stron umów sprzedaży prezentowanych w ramach sklepu produktów oraz należytego ich wykonania. Dane mogą w tym celu być przekazane podmiotom obsługującym transakcje płatnicze oraz firmom kurierskim. Podmioty te nie będą wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe celem zawarcia umowy sprzedaży.

Jeżeli użytkownik zapisał się na otrzymywanie newsletter’a, uzyskane od niego dane zostaną wykorzystane w celu wysłania mu informacji marketingowych, przygotowywanych w ramach newsletter’a Charter.pl. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na stronach internetowych Charter.pl, zbierania danych demograficznych o użytkownikach, lub do personalizacji zawartości stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy użytkownikiem a Charter.pl będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytania użytkownika.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W razie, gdy będą tego wymagały odpowiednie przepisy prawa, dane użytkownika zostaną udostępnione uprawnionym organom władzy publicznej.

Jak Charter.pl kontaktuje się z użytkownikami?

Charter.pl będzie kontaktował się z użytkownikami, korzystając z podanych przez nich adresów e-mail i numerów telefonów. Kontakt będzie dotyczył świadczenia usług wskazanych w ramach serwisów internetowych Charter.pl i umów sprzedaży zawartych w Księgarni morskiej.

W przypadku zapisania się na newsletter, Charter.pl będzie przesyłał informacje użytkownikom na wskazane adresy e-mail, w celach marketingowych.

Prawa użytkowników oraz ochrona danych

Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, ich poprawiania i usuwania. Użytkownikowi przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które go dotyczą, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Zebrane dane będą przetwarzane zgodnie z prawem, w celach opisanych powyżej.

Charter.pl zapewnia ochronę przetwarzanych danych osobowych, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

Kontakt:
„charter.pl Piotr Kowalski”
ul. Piłsudskiego 42 lok. 2,
43-300 Bielsko – Biała
tel./fax: +48 33 497 10 57

« powrót

Opinie o naszej firmie i usługach

Justyna Kubiczek

Dzięki tak fajnej atmosferze masz ochotę na kolejny rejs pod okiem zespołu Charter.pl

To był nasz pierwszy rejs z Charter.pl - wyobrażaliśmy sobie "zorganizowany" wyjazd zupełnie inaczej. Całe szczęście nikt z załogi nie czuł się jak klient, a raczej jak członek zgranej grupy przyjaciół. Decyzje o trasie rejsu czy planie dnia podejmowaliśmy wspólnie dostosowując sposób spędzenia czasu do oczekiwań załogi. Oprócz żeglowania było też trochę zwiedzania i leniuchowania - wedle życzeń! Kapitan Marcin Krukierek sprawdził się nie tylko jako świetny skipper ale także jako wspaniały kompan wyjazdu. Dzięki tak fajnej atmosferze masz ochotę na kolejny rejs pod okiem zespołu Charter.pl

Kursy motorowodne
Magazyn Żagle
ISSA - Federacja Szkół Żeglarskich
STCW
Księgarnia Morska - mapy, locje, przewodniki żeglarskie
Klub żeglarski Halny
Klub Żeglarski Horn Kraków